Ремонтът на Националното училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков

...
Ремонтът на Националното училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков
Коментари Харесай

Ремонтът на Музикалното се отлага поне до лятото

Ремонтът на Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков ” в Пловдив се отсрочва най-рано за идващото лято. Това стана ясно, откакто се оказа, че нито една компания не е подала оферта за оповестената социална поръчка. Тя предвиждаше да се усили материалната база на учебното заведение и да бъдат разкрити още репетиционни и кабинети. Прогнозната цена бе 830 000 лева

Директорката на Музикалното Нели Попова-Коева изясни, че пет компании са прегледали обявата, само че не са показали интерес. На процедура това значи, че дългочаканият ремонт се отсрочва, тъй като от Министерство на културата не са дали указания да бъде задвижвана нова процедура.

„ Влизаме още веднъж в познатата скица - през януари да подаваме писма до Министерството на културата, с цел да желаеме средства за финансови разноски, които да бъдат планувани в новия бюджет през 2023 година Няма по какъв начин да правим толкоз огромен ремонт със средства от учебното заведение. Добрата вест е, че имаме подготвен и координиран с Националния институт за недвижимо културно завещание план. Ще актуализираме цените, имаме строително позволение и вярата ми е лятото този ремонт да бъде осъществен ”, разяснява обстановката Нели Попова-Коева.

Тя напомни, че постройката на Музикалното учебно заведение е строена през 1927 година за потребностите на Немското учебно заведение „ Дойче Шуле ” в Пловдив. Помещенията не могат да поемат образованието на всички деца, които имат предпочитание да се занимават с изкуство.

Затова и ремонтът е толкоз значим, с цел да не се постанова да се режат бройки от приема в НУМТИ.

За наслада на екипа на учебното заведение, със извоюван план във фонд „ Култура ” музикалната зала „ Добрин Петков ” е оборудвана със модерна озвучителна техника. Публиката ще може да се увери в качеството й по време на Коледния концерт на школото на 7 декември. Тогава ще бъдат връчени и дипломи на учители юбиляри.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР